Szereplők

Bella Volturi

Teljes neve: Isabella Swan Volturi
Születés év:1928
Külön leges képessége: Egy fizikai és egy mentális pajzs mellyel megvédheti magát. Valamint áttudja venni más vámpírok képességét.
Faj: Félvér
Csoport: Volturi  

Személyisége: Bella megértő, komoly,gondoskodó lány akinek van humorérzéke, habár rendkívül makacs. Szülei elvesztése után kerül Volterába ahol megismeri a nagybátyát aki a Volturi vezetője. Sok veszteség után azonban a barátai és a sok szeretet segítségével talpra áll ám úgy érzi valami mégis hiányzik az életéből. Bella a Cullen klánhoz megy hogy megnézze a családot. Sok minden várja ott és lehet hogy megtalálja élete hiányzó részét. 

Edward Cullen 

Teljes név: Edward Anthony Masen Cullen 
Születés éve: 1901.június 20
Átváltozásának időpontja: 1918 ( 17 éves)
Különleges képessége: Gondolatolvasás
Faj: Vámpír
Csoport: Cullen klán 

Személyisége: Edward 17 éves, de már valamivel több, mint 90 éve annyi. Az 1918-as spanyolnátha járvány idején a haldokló fiút az emberséges Carlisle változtatta át vámpírrá. Edward élelemként emberek helyett inkább állatokra vadászik, és békésen éli életét adoptált családjával. Sokszor érzi azt hogy az élete üres míg rá nem jön hogy az az üresség a szerelem. Tanyat válasza párjául de pár hónap után rájön hogy ez az érzés még mindig megvan csak egy kicsit halványult. 


Alice Cullen

Teljes név: Mary Alice Brandon Cullen
Születési év:1901 körül
Átváltozásának időpontja:1920-as évek
Különleges képessége: Jövőbe látás
Faj: Vámpír
Csoport: Cullen klán


Személyisége: Alice nagyon közvetlen,Ő a legbarátságosabb Bellával a kezdetektől.Nem emlékszik semmire emberi életéből.Ami kiderül róla,hogy egy intézetben dolgozó,idős vámpír változtatta át.Ő is teljesen átlagosan néz ki.Barna haj,aranybarna szemek.Párja Jasper,Ők is elválaszthatatlanok akárcsak Rosalie és Emmet.Különleges képessége a jövőbelátás.Ezek a látomások viszont nagyon szubjektívek,hisz Alice csak addig látja őket tisztán amíg az emberek nem változtatnak a döntéseiket.

Jasper Hole


Teljes név: Jasper Whitlock Hale
Születési év: 1843. 
Átváltozás ideje: 1863.
Képességei: érzékeli és tudja manipulálni a körülötte levők érzéseit.
Faj: Vámpír
Csoport: Cullen klán
 
Személyisége:Jasper számára a legnehezebb elviselni az emberek közelségét sokáig élt olyan vámpírokkal akik emberi vérrel táplálkoztak. Ám elvált tőlük és miután Alice rátalált,együtt indultak a Cullen család keresésére.Különleges képessége,hogy tudja befolyásolni az emberek érzelmeit.Párja Alice,aki mindenben segít neki. Nagyon jóba lesz Bellával szinte már a húgának tekinti. 

Rosalie Hale


Teljes név: Rosalie Lillian Hale
Születési év: 1915.
Átváltozás ideje: 1933.
Képességei: szépség.
Faj: Vámpír
Csoport: Cullen klán.

Személyisége: Ő mentette meg Emmet-et és azóta elválaszthatatlanok.Őt szánták Edward párjául,ám sosem éreztek többet egymás iránt mint testvéri szeretetet. Roselie gyönyörűen szép minden férfit képes magába bolondítani ha akar ám neki Emmett jelent mindent.Kezdettől fogva szereti Bellát. Rosalie számára a család a legfontosabb értük bármit megtenne.

Emmett Cullen


Teljes név: Emmet McCarty Cullen
Születési év: 1915.
Átváltozás ideje: 1935.
Képességei: erő. 
 Fej: Vámpír
Csoport: Cullen klán.

Személyisége: Őt Rosalie találta meg az Appalache-hegységben.Egy medve akart végezni vele,mikor rátalált a lány.Több száz mérföldön keresztül hurcolta magával Emmet-et,míg végül Carlisle Őt is átváltoztatta.Rosalie és Emmet elválaszthatatlanok egymástól.A kezdetektől együtt vannak.Néha külön válnak a családról,hogy kettesben lehessenek,mint egy házaspár. Emmett a legkomolytalanabb vámpír mindenből viccet csinál. 

Esme Cullen


Teljes név: Esme Anne Platt Evenson Cullen
Születési év: 1895.
Átváltozás ideje: 1921.
Képességei: szenvedélyes szeretet.
Faj: Vámpír
Csoport: Cullen

Személyisége: Esme Carlisle felesége.Ő volt a második,akit Carlisle átváltoztatott.Esme elveszítette első gyermekét és ezért öngyilkos akart lenni.Leugrott egy szikláról.Ekkor találta meg Carlisle és változtatta át.Kinézetre egy barna hajú,aranybarna szemű 30-as évei elején járó nő.Ezért is furcsállja mindenki,hogy ilyen korú gyermekei vannak.Esme nagyon kedves és rendkívül közvetlen.

Carlisle Cullen 


Teljes név: Dr. carlisle Cullen
Születési év: 1640-es évek
Átváltozás ideje: 1664 után
Képességei: szánalom,megállja az emberi vért.
Faj: Vámpír
Csoport: Cullen klán

 Személyisége: Carlise a Cullen család legidősebb vámpírja.Ő a Cullen-ek vezére.Édesapja halála után Ő lett az angliai vámpírvadászatok vezetője.Egy ilyen vadászat során harapta meg egy vámpír,több mint 300 éve.Kinézetre egy magas,barna hajú,aranybarna szemű,kb. 35 éves férfi.Átváltozása után olyan helyre bujdosott,ahol a lehető legmesszebb volt az emberektől.Nem akart szörnyeteggé változni.Többször megpróbált végezni magával,sikertelenül,ezek után jött rá,hogy nem muszáj emberek vérén élnie.Olaszországban összebarátkozott más vámpírokkal,akik ezt az ötletet nagy őrültségnek tartották.Ám ez sem tántorította el ettől az elvtől.Segíteni szeretett volna az embereken,ezért orvosi diplomát szerzett.Megtanulta kontrollálni magát.1918-ban találkozott a spanyol náthában haldokló Edward-dal.Őt változtatta át elsőként.

Aro Volturi 

Teljes név:Aro Volturi
Születési év: 1300
Átváltozás ideje: ismeretlen
Képességei: Érintés által képes hallani az eddigi össze gondolatát az adott személynek
Faj: Vámpír
Csoport: Volturi

 Személyisége: Aró a Volturi vezetője. Testvére Charlie sokat jelentett neki azonban egy csata során sok éve elveszítette. Folyamatosan őt kereste ám elkésett ugyanis csak az unokahúgára lelt rá. Épen ezért mindennél jobban vigyáz rá mintha csak a saját lánya lenne. Bella kedvéért áttért az állati vérre. Voltera teljesen megváltozott ép úgy ahogy Aro személyisége is. 

Caius Volturi 


Teljes név: Caius Volturi
Születési év: 1300 körül
Átváltozás ideje: ismeretlen
Képességei: nincs
Faj: Vámpír
Csoport: Volturi

Személyisége: Mielőtt Bella csatlakozott volna hozzájuk ő volt a legkegyetlenebb vezető ám Bella tiszta lelke és kedvessége őt is megváltoztatta. 

Marcus Volturi

Teljes név: Marcus Volturi
Születési év: 1300 körül
Átváltozás ideje: ismeretlen
Képességei: Képes megérezni az emberek között lévő kapcsolatok szorosságát.
Faj: Vámpír
Csoport:Volturi klán

 Személyisége: Marcus volt az aki elüldözte Volterrábol azokat a vámpírokat akik nem a Volturihoz tartoztak éppen ezért Volterra a legbiztonságosabb hej az emberek számára. Szent Márcus ként ismerik. Ám az emberek nem is sejtik hogy közel sem ez a legbiztonságosabb hej a földön. Bella érkezése után minden megváltozik. Érdekesnek találja a lányt és később meg is szereti ő is bármire képes lenne érte. 

Jane Volturi


Teljes név: Jane Volturi
Születési év: ismeretlen
Átváltozás ideje: ismeretlen de fiatal korában.
Képességei: a tekintetével fájdalmat tud okozni.
Faj: Vámpír
Csoport: Volturi klán

Személyisége: Kegyetlen gyilkosnak tartották mindaddig míg meg nem ismertette vele valaki hogy az élete nem olyan rossz. Egy tetvére van Alec. Ő lett úgymond Bella testőre és a legjobb barátnője is. 

Alec Volturi


Teljes név:Alec volturi
Születési év: ismeretlen
Átváltozás ideje: ismeretlen de fiatalon
Képességei: gondolata erejével képes elvenni mások összes érzékszervét.
Faj: Vámpír
Csoport: Volturi

Személyisége: Aró egy akkor testőrségének a segítségével lelt rájuk és már akkor tudta hogy ők értékesek. Ám nem bírta kivárni míg idősebbek lesznek nehogy bajuk essen ezért még a tízes éveik elején átváltoztatta őket. Testvére Jane

Demetri


Teljes neve: Demeti  Volturi
Születési év: 1827
Átváltozási év: 1859 (32 évesen)
Faj: Vámpír
Csoport: Volturi klán
Személyisége: Nagyon jó testőr. Bella barátja és olyasmi a stílusa mint Emmetté. Képességgel nem rendelkezik viszont jó harcos. Ő egy nyomkövető és bárkit megtud találni.

Felix

Teljes neve: Felix Volturi
Születési év: 1863
Átváltozás éve: 1898 (35 évesen)
Képessége: - nincs
Faj: Vámpír
Csoport: Volturi

Személyisége: Testalkata Emmetéhez hasonló és a legjobb harcos. Hatalmas fizikai ereje van.

Heidi

Teljes neve: Heidi Volturi
Születési év:1911
Átváltozás éve: 1934 (23 évesen)
Képesség:- nincs
Faj: Vámpír
Csoport: Volturi

Személyisége: A testőrség tagja először mikor még Bella nem élt Volterában ő hozta az embereket hogy csillapíthassák éhségüket. Külseje is arra utal hogy azzal csábítja el a tudatlan áldozatokat.
Később Bella barátnője.

Renata

Teljes neve: Renata Volturi
Születési év:1925
Átváltozás éve: 1945 (20 évesen)
Faj: Volturi
Csoport: Volturi
Képesség Védőpajzs.

Személyisége: Aro személyi testőre a képessége miatt. Nem élvezetből ölt régen hanem mert muszáj volt. Nagyon jó barátnője lett Bellának.

Tanya Denalli


Teljes neve: Tanya Denali
Születési év:1852
Átváltozási év:1872 (20 évesen)
Képessége: nincs
Faj: Vámpír
Csoport: Denali 

Személyisége: Idegesítő folyton ráakaszkodik Edwardra és boldog mikor Edward igent mond arra hogy járjanak. Tanya azt hiszi Edward az akivel letudja élni az örökkévalóságot ám később rájün hogy ez nem így van

Eleazar Denali

 Teljes neve: Eleazar Denali
Születési év:1532
Átváltozási év: 1566 (34 évesen)
Képessége: Érintés útján feltudja ismerni mások képességét. 
Faj: Vámpír 
Csoport: Denali

Személyisége: Régi barátja Carlisle-nek ő a másik aki egy olyan családot alapít ami nem ember véren él. Ő a Denali klán vezetője és egyben a családban az apa szerepét tölti be.

Carmen Denali

 Teljes neve: Carmen Denali 
Születési év:1814
Átváltozási év: 1840 (26 évesen)
Képessége: nincs
Fej: Vámpír
Csoport: Denali

Személyisége: Ő Eleazar párja. Kedves nő akárcsak Esme. a családban ő tölti be az anya szerepét.  

Irina Denali
 
Teljes neve: Irina Denáli
Születési év:1851
Átváltozási év:1872 (21 évesen)Képessége: nincs
Faj: Vámpír
Csoport: Denáli

Személyisége: Roppant hasonló Tanyaéhoz. Nagyon jó barátnők. Nem bírja elviselni ha valaki fájdalmat okoz Tanyanák és képes érte megtenni bármit.

Kate Denali

Teljes neve: Kate Denali 
Születési év:1850
Átváltozási év:1872 (22 évesen)Képessége: A testén keresztül áramot tud vezetni. 
Faj: Vámpír
Csoport: Denali

Személyisége: Roppant kedves személyiség. Nagyon közel áll Edwardhoz és egyből megkedveli Bellát is.

Ien Gomer

Teljes neve: Ien Gomer
Születési év: 1918
Átváltozási éve:1937 (19 évesen)
Különleges képessége: nincs
Faj: Vámpír
Csoport: Denali klán.

Személyisége: A szüleik halála után lázadozó volt éppen ezért ment Volterába is a testvérei tudta nélkül. Ott ismerkedett meg Bellával aki iránt többet érzett barátságnál. Éppen ezért kellet eljönnie így visszament testvéreihez. Borzasztóan féltékeny minden férfira aki csak ránéz Bellára mikor újra találkoznak Cullenéknél.

Dave Gomer 


Teljes neve: Dave Gomer
Születési év: 1917
Átváltozásának éve:1937 (20 évesen)
Képessége: nincs
Faj: Vámpír
Csoport: Denáli klán

Személyisége: Ianhez képest nyugodtabb természetű és jobban hallgat bátyára Willre mint Ien. Mindig is vágyott arra hogy megtalálja a társát hisz vágyik már a szerelemre. És lehet hogy meg is találja.

William Gomer


Teljes neve: William Gomer
Születési éve: 1914
Átváltozásának éve: 1937 (23 évesen)
Képessége: nincs
Faj: Vámpír
Csoport: Denali klán

Személyisége: Szüleik halála után ő vigyáz a testvéreire. Mikor Bellával és a szüleivel találkoznak rögtön megszereti őket. Sokat segít Bellának a későbbiekben.

Adam Scott

Teljes neve: Adam Scott
Születési év: 1928
Képessége: Megérzi ha egy nő életet hordoz a méhében
Faj: Félvér
Csoport:-

Személyisége: Nem tudja ki a családja. Még kiskorában hagyták el a szülei és Hodge fogatta be és nevelte mintha a fia lenne. De Adam rájön hogy mindaz amiben élt lehet hogy hazugság.  

Renée Swan


Teljes neve:Renée Swan
Születési év: 1897
Átváltozási év: 1928 (31 évesen)
Képesség:Mentális pajzs
Faj: Vámpír
Csoport: - nincs

Személyisége: Előkelő családból származik. Szülei szerették volna ha egy befolyásos ember felesége lesz ám Renée ezt nem szerette volna. Egy nap összefutott egy titokzatos emberrel aki felkeltette az érdeklődését. Tudta hogy félnie kellene tőle ám mégsem félt. Vonzotta a titokzatossága. Egyre többet találkoztak annak ellenére hogy a férfi próbálta rábeszélni hogy ez nem helyes és ő rossz ember. Ám Renée nem annak látta. Megszöktek otthonról és később kiderült hogy Renée gyermeket várt. Renée úgy érezte ő a legboldogabb ember a világon ám boldogságát beárnyékolta Charlie dühe és megvetése a kicsi iránt. Renée mindennél jobban szerette a csöppséget aki szerelmük gyümölcse. Sosem engedte volna hogy bántsák. És éppen ez volt az ami az életét vette. ű

Charlie Swan


Teljes neve: Charlie Swan Volturi 
Születési év: 1843
Átváltozási év: 1881 (38 évesen)
Képesség: Érintés által képes volt használni mások képességét.
Faj: Vámpír
Csoport: Volturi

Személyisége: Szerette mindig is Volterrát hisz az volt az otthon ám a sok öldöklés egyre jobban fojtogatta. Nem akart úgy élni. Volt egy csata amit ő vezetett eleinte minden jól ment ám egy idő után minden megfordult mindenki elesett és majdnem ő is. Ez volt az a pillanat mikor úgy döntött hogy egy új életet kezd. Ami valóra is vált. Találkozott egy szépséges nővel akibe azonnal beleszeretett. Próbálta távol tartani magától de nem sikerült. Nagyobb volt a szerelem mint a félelem. Később gyermekük született. Folyton menekült félt attól hogyha a testvére rátalál akkor a a lánya élete veszélyben lesz. Egyetlen lánya életét védte mikor meghalt. 

Hamon
  


Teljes neve: Hamon Dark
Születési év: 1766
Átváltozási év: 1795 ( 29 évesen)
Képesség: Képesség erősségének érzése
Faj: Vámpír
Csoport: - nincs

Személyisége: Hamon hatalomra törő vámpír. Célja hogy ő legyen a leghatalmasabb és hogy rendelkezhessen mindenki más felett. Célja elérése érdekében elárulta legjobb barátját is. Számára semmi sem szent és mindenen képes átgázolni hogy a célját elérje. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése